Dim sums

Dim sums

Dimsums zijn gefrituurde en/of gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken vaak voorkomen. Je kan deze vullen met groente, vlees, vis. Eigenlijk was je allemaal zelf zou willen. 

Het leuke aan dimsums is dat je dus de verschillende soorten vulling ideaal kan combineren met veel soorten bier. Wij serveren de dim sums bij de Klokkenluider IPA dit omdat de volle smaken van de dimsums in combinatie met de siracha wordt versterkt door de hoppigheid van bier. 

Benodigdheden

Bereiding

Dimsums

Simpel:

Koop de dim sums in de supermarkt of groothandel

Gevorderd:

  • 250gr tarwebloem
  • 150gr water
  • 200gr gehakt (varkensvlees, rundvlees, of garnalen)
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Bosui
  • Siracha
  • Cress
  •  Zeewierchips

Bereiding

Dimsums
  • Voeg olie toe aan een koekenpan en verwarm deze.
  • Voeg de Dimsums bevroren toe aan de pan, met de platte kant naar beneden. 
  • Bak de dimsums totdat ze bruin worden. 
  • Voeg water toe aan de pan en leg een deksel op de pan om de Dimsums te stomen.
  • Na een paar minuten, haal de deksel eraf en laat het overgebleven water wegkoken totdat de Dimsums krokant zijn.
  • Haal de Dimsums eruit en leg ze op een bord.
  • Snij de bos-ui en leg apart.
  • Kneus de zeewierchips en leg apart.
 
Leg de Dimsums in een schaaltje. Voeg kleine dotjes van de Siracha toe op de Dimsums. Pak je gesneden bos-ui en zeewierchips en voeg ze toe aan het schaaltje met Dimsums. Voeg als laatste de cress toe.

Bier en spijs? Bestel gemakkelijk onze heerlijke bieren!

Bekijk ook onze andere gerechten

Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder winkelen
0